dissabte, 11 de desembre del 2010

Benimaclet Viu! Però alerta

                      

Ara fa gairebé un mes que a través de les xarxes socials me n'assabentava que els impresentables es manifestarien a Benimaclet, el barri on vaig viure vuit anys. Pel que tinc entès durant la setmana prèvia una furgoneta va anar fent propaganda pel poble - com diuen els que hi han viscut tota la vida- trasbalsant el dia a dia. Les xarxes socials n'anaven plenes i els moviments socials estaven del tot esverats. Finalment es va demostrar que el barri té un teixit social fort que segur que després de l'experiència ha eixit enfortit.
Tot i el "fracàs" de la convocatòria les amenaces i intimidacions, que segons el delegat del govern espanyol formen part de la normalitat democràtica, es van veure i dies més tard un grup nombrós d'aquesta gentola encapçalat pel seu president es van presentar al centre social Terra. Després d'això em vaig dedicar a navegar per la xarxa buscant informació diversa sobre aquests grupuscles i de la indignació de la notícia de l'assalt al Terra vaig passar a l'estupefacció de veure com militants i dirigents d'aquests partits es dediquen a passejar-se pels platons de les televisions (sobretot antena 3 i tele 5) en aquesta mena de circ que són els programes-debat-espectacle i difonen amb contundència el seu missatge populista i simplista mentre el públic enfervorit els aplaudeix i els presentadors contents no dubten en deixar-los el temps que calga per exposar les seues opinions. 
 Ahir Benimaclet va tornar a dir que el feixisme no cap al barri però cal estar alerta perquè a l'extrema dreta se la veu segura i no dubten de fer una manifestació a un barri on no hi ha conflicte perquè entre d'altres coses tenen altaveus que ja somiarien altres partits més grans. En aquest sentit em pregunte si la manifestació amb una trentena de persones pels carrers buits va ser un fracàs. Ací a Catalunya a punt han estat d'entrar al parlament i sembla que això és un petit avís. Quan això siga una realitat i fets com l'ocorregut al Terra es generalitzen o comencem a veure regidors (no com a anècdota) i diputats d'extrema dreta, potser haurem de demanar explicacions a ninots com Ricardo Peralta, Juan Imedio o Jordi Sevilla?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada